Autoriteti Kombëtar i Ushqimit gjatë një jave (31/12/2018 – 06/01/2019)

Në javën që lamë pas AKU, me qëllim sigurimin dhe garantimin e çdo produkti që tregtohet në vend janë kryer:

Për datat 31.12.2018- 01/02 janar 2019 Inspektorët e AKU-së kanë qenë nën monitorimin e festave të fund vitit në çdo qytet. Gjithçka rezultoi sukses pasi nuk u shënua asnjë rast helmimi nga ushqimi.

Për datat 03/04 janar 2019 janë kryer 125 Inspektime, në të gjithë territorin e Shqipërisë, Ndër to;

  • 71 Paralajmërime
  • 738 inspektime në Pikat Doganore
  • Janë kryer 77 analiza në të gjithë vendin, ndër to:
    • 56% të rasteve ka qenë nga kontrollet zyrtare në Pikat e Inspektimit Kufitar,
    • 28% të rasteve nga kontrollet zyrtare në terren,
    • 17% të rasteve kanë qenë analiza vetëkontrolli.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme