Keni dëgjuar për Salmonelën?
 
Ka disa ushqime me të cilat duhet të bëni shumë kujdes kur gatuani dhe kur i konsumoni.
 
A e dini cili është ushqimi me të cilin duhet pasur shumë kujdes në lidhje me Salmonelën?
 
 Na ndiqni nesër për postimin e përgjigjes së saktë.
 
 
Përgjigjja e saktë është Pula 🍗
Salmonela është një bakter që gjendet, rëndom, në zorrët e njerëzve dhe të kafshëve.
Ky bakter mund të jetë i pranishëm në mishin e pagatuar, pula, vezët dhe në qumështin e papërpunuar.
Helmimi ushqimor nga Salmonela, është sëmundje që shkaktohet kur bakteret e gjalla të Salmonelës që hyjnë në trup.
Bakteret mund të ngjiten pas qelizave që veshin zorrët, nga ku prodhojnë helme dhe sulmojnë qelizat e zorrëve.