Këshilla praktike

Kushte të mira higjienike : Duar të pastra, sipërfaqe të pastra.handwashing

• Lani duart me ujë të ngrohtë dhe sapun përpara se të përgatisni ose të hani ushqim.

• Lani enët dhe banakët me ujë të nxehtë dhe sapun pas përgatitjes së çdo artikulli ushqimor.

• Përdorni ambalazhe dhe çanta të pastra.

Mos ndotni në mënyrë të tërthortë

• Përdor një dërrasë të veçantë për të prerë ushqime të freskëta dhe një tjetër për mish për të shmangur ndotjen .

• Gjatë kohës së drekës, hidh çdo ambalazh të përdorur dhe çantë. Mos ripërdor ambalazhe sepse ato mund të jenë të kontaminuara dhe shkaktojnë sëmundje që burojnë nga ushqimet.