Këshilla praktike

fruits_and_vegetablesProdukte të freskëta

• Cilësia e frutave dhe perimeve të freskëta që prishen (si luleshtrydhe, sallatra, erza dhe kërpudha) mund të ruhen më mirë po të jenë në frigorifer. Nëse keni dyshime për një ushqim të ruhet apo jo në frigorifer, pyesni shitësin tuaj.

• Të gjitha produktet që blehen të qëruara ose të prera duhet të futen në frigorifer, brenda 2 orëve si për cilësi ashtu dhe për siguri.

• Cdo artikull i blerë i qëruar ose i prerë, që është lënë në temperaturë dhome për më shumë se 2 orë, duhet të hidhet.