Category Archives: Lajmet e fundit

15 Apr
0

Masat e AKU ndaj Bashkive gjejnë mbështetjen masive të mediave

Aksioni i fundit i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit për verifikimin e gjëndjes në tregjet e hapura dhe masat administrative të marra ndaj Njësive të Qeverisjes Vendore, si dhe ndaj subjekteve që menaxhojnë disa prej këtyre tregjeve të miratuara nga bashkitë, ...

Lexo më shumë
14 Apr
0

AKU, paralajmëron bashkitë Kukës, Bajram Curri dhe Has për kushtet e papërshtatshme në tregjet ushqimore

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka paralajmëruar ditën e sotme bashkitë Kukës, Bajram Curri dhe Has, për kushtet e papërshtatshme higjeno-sanitare të tregtimit të produkteve ushqimore në tregje. Një nga kriteret e sigurisë ushqimore, janë edhe kushtet se si duhen trajtuar ...

Lexo më shumë
12 Apr
0

AKU, masa administrative ndaj bashkive për kushtet e papërshtatshme të tregjeve dhe mosmenaxhim të hapësirave publike

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, institucioni që ka për detyrë garantimin e sigurisë ushqimore në territorin e Republikës së Shqipërisë, shpeshherë ka hasur pengesa në kryerjen e këtij misioni. Shkak për këtë është bërë mosndërhyrja në tregjet e hapura nga pushteti ...

Lexo më shumë
08 Apr
0

Analiza e AKU, Drejtori i Përgjithshëm, Shehu: Sfidë mbetet standardizimi dhe rritja e cilësisë së inspektimeve

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit zhvilloi sot analizën e punës për vitin 2015, ku ranë në sy arritjet e këtij institucioni, numri i lartë i inspektimeve dhe i masave ndaj Operatorëve të Biznesit Ushqimor që nuk kanë respektuar ligjin. Në analizën ...

Lexo më shumë
04 Apr
0

AKU në Durres, masa e kontrolle të mjeteve që transportojnë produkte ushqimore

Drejtoria e AKU-se në Durrës ka ndërmarrë një aksion, për kontrollin e akseve hyrëse – dalëse në qarkun e Durrësit, në zbatim të urdhrit të Drejtorit të Përgjithshëm të AKU-së , Z.Isuf Shehu, për inspektimin e mjeteve të cilat transportojnë ...

Lexo më shumë