Category Archives: Lajmet e fundit

08 Dec
0

Rimblidhen pas një mungese të gjatë Panelet Shkencore në funksion të AKU-së

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka mbledhur pas një mungese të gjatë tre vjeçare, Panelet Shkencore pranë tij, në bazë të Udhëzimit të Ministrit të Bujqësisë për “Krijimin dhe Funksionimin e Komitetit Shkencor dhe Paneleve Shkencore, pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit”, ...

Lexo më shumë
21 Nov
0

Pas thertoreve, AKU ndërhyn dhe në dyqane, shtëpi e oborre, për parandalimin e therjes ilegale të kafshëve dhe tregtimit të mishit. Ja shifrat zyrtare të aksionit që nga data 14 tetor 2017

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, përveç masave për displimimin e therjes së kafshëve dhe tregtimit të mishit, gjatë të cilit u mbyllën 94 thertore, ka në qendër të vëmendjes edhe parandalimin e therjes së kafshëve në vende ilegale, të fshehta, apo ...

Lexo më shumë
16 Nov
0

Standardet e sigurisë ushqimore prioritet

Procesi i disiplinimit të therjes së kafshëve përmbylli fazën e parë, duke i dhënë fund therjes në rrugë dhe në pika që nuk plotësonin as minimumin e standardeve ligjore e të sigurisë. Kryeministri Edi Rama, së bashku me ministrin e ...

Lexo më shumë
13 Nov
0

AKU bllokon në Korçë 240 kg peshk që tregtohej në mënyrë të paligjshme

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bllokoi ditën e shtunë në Korçë, 240 kilogramë peshk, i cili transportohej dhe tregtohej në mënyrë të paligjshme. Më 11 nëntor, në bazë të një denoncimit të mbërritur nga qyteti i Korçës, për mënyrën e tregtimit ...

Lexo më shumë
26 Oct
0

KU BLLOKON MAGAZINËN NË SUKTH TË DURRËSIT, PRODHONIN DHE PËRPUNONIN PRODUKTE USHQIMORE NË MËNYRË TË PALIGJSHME

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka bllokuar një magazinë në njësinë administrative Sukth, në të cilën përpunoheshin dhe tregtoheshin produkte ushqimore në mënyrë të paligjshme. Gjatë inspektimit ka rezultuar se subjekti nuk dispononte licencë për prodhim dhe përpunim produktesh ushqimore, që ...

Lexo më shumë