Category Archives: Lajmet e fundit

08 Jan
0

Siguria ushqimore, AKU kontrolle dhe në restorante. Bllokohen 35 qingja të therur e 348 kg mish të pacertifikuara të “Brazili” në Fushë Krujë

Kontrollet në lidhje me sigurinë ushqimore, nuk kanë të bëjnë vetëm me thertoret apo fdyqanet e tregtimit të mishit, por edhe me restorantet. Një i tillë është zhvilluar dje në Restorant “Brazili” në fushë-Krujë, ku trupa e inspektimit e Autoritetit ...

Lexo më shumë
08 Dec
0

Rimblidhen pas një mungese të gjatë Panelet Shkencore në funksion të AKU-së

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka mbledhur pas një mungese të gjatë tre vjeçare, Panelet Shkencore pranë tij, në bazë të Udhëzimit të Ministrit të Bujqësisë për “Krijimin dhe Funksionimin e Komitetit Shkencor dhe Paneleve Shkencore, pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit”, ...

Lexo më shumë
21 Nov
0

Pas thertoreve, AKU ndërhyn dhe në dyqane, shtëpi e oborre, për parandalimin e therjes ilegale të kafshëve dhe tregtimit të mishit. Ja shifrat zyrtare të aksionit që nga data 14 tetor 2017

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, përveç masave për displimimin e therjes së kafshëve dhe tregtimit të mishit, gjatë të cilit u mbyllën 94 thertore, ka në qendër të vëmendjes edhe parandalimin e therjes së kafshëve në vende ilegale, të fshehta, apo ...

Lexo më shumë
16 Nov
0

Standardet e sigurisë ushqimore prioritet

Procesi i disiplinimit të therjes së kafshëve përmbylli fazën e parë, duke i dhënë fund therjes në rrugë dhe në pika që nuk plotësonin as minimumin e standardeve ligjore e të sigurisë. Kryeministri Edi Rama, së bashku me ministrin e ...

Lexo më shumë
13 Nov
0

AKU bllokon në Korçë 240 kg peshk që tregtohej në mënyrë të paligjshme

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bllokoi ditën e shtunë në Korçë, 240 kilogramë peshk, i cili transportohej dhe tregtohej në mënyrë të paligjshme. Më 11 nëntor, në bazë të një denoncimit të mbërritur nga qyteti i Korçës, për mënyrën e tregtimit ...

Lexo më shumë