Category Archives: Lajmet e fundit

04 Aug
0

AUTORITETI KOMBËTAR I USHQIMIT KUDO NË VEPRIM

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në këtë periudhë të temperaturave të larta e shtimit të volumit të tregtisë në kuadër të sezonit turistik, është në çdo kohë në aksion për identifikimin, kontrollin, evidentimin, dënimin dhe ndalimin e çdo veprimtarie të kundraligjshme ...

Lexo më shumë
03 Aug
0

AKU BLLOKON 25.3 TON MIELL GRURI TË PA SIGURTË, ARDHUR NGA GREQIA

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka konstatuar dhe bllokuar një ngarkesë prej 25.3 ton miell gruri me origjinë greke, për shkak se kishte parregullsi në vërtetësinë e dokumentacionit që shoqëronte ngarkesën, konkretisht, raportin e analizës për përqindjen e proteinës. Të dhënat ...

Lexo më shumë
03 Aug
0

AKU BLLOKON PRODUKTE TË PASIGURTA, ARDHUR NGA GREQIA

Në kuadër të forcimit të masave për Sigurinë Ushqimore, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka në fokus të veçantë kontrollin e mjeteve të vogla si burim kryesor i futjes së pesticideve si dhe produktet ushqimore të pa kontrolluara në vend. Trupat ...

Lexo më shumë
02 Aug
0

KORÇË, AKU BLLOKON 6.3 TON MISH TË NGRIRË

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar në Korçë 6 ton e 323 kg mish të ngrirë për shkak të kushteve të rënda higjeno – sanitare ku kryhej aktiviteti si dhe subjekti nuk kishte asnjë dokumentacion për kontrollet veterinare të mishit, ...

Lexo më shumë
01 Aug
0

NJË TJETËR AKSION NË POGRADEC, AKU BLLOKON 1648 KOLI PIJE ENERGJIKE, PA DOKUMENTACION TË SIGURISË USHQIMORE

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar 1648 koli pije energjike pasi ishin të cilat nuk shoqëroheshin me asnje dokument që demostronte origjinën, cilësinë dhe certifikimin e produktit. Trupa inspektuese e DRAKU, Korçë , e përforcuar nga Drejtoria e Përgjithshme e ...

Lexo më shumë