Category Archives: Lajmet e fundit

11 Apr
0

EFSA: REZISTENCA ANTIMIKROBALE NUK JEP SHENJA QË PO PAKËSOHET

Raporti i EFSA /ECDC “i bie kambanave te alarmit”, thote Komisioneri i BE Autoriteti Evropian per Sigurine Ushqimore (EFSA) dhe Qendra Evropiane per Parandalimin e Semundjeve dhe Kontrollit (ECDC) publikojne te dhenat se antibiotiket e perdorur per te trajtuar semundjet ...

Lexo më shumë
20 Feb
0

KËRKESË PËR SHPREHJE INTERESI

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit në zbatim të legjislacionit të fushës vendos masa administrative (gjobë), masa të cilat në momentin që përbëjnë titull ekzekutiv në zbatim të Ligjit 10279/2010 “Per kundravajtjet administrative”, dhe Kodit të Procedurës Civile ekzekutohen me shërbim përmbarimor. ...

Lexo më shumë
01 Feb
0

AKU ZGJERON PROGRAMIN PËR SIGURINË USHQIMORE, TRAJNON NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË ELBASANIT

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nisi dhe për këtë javë programin ndërgjegjësues në shkolla/çerdhe nën logon “Siguria Ushqimore” në qytetin e Elbasanit. Nxënësit e shkollës 9-vjeçare, “ Luigj Gurakuqi” u njohën me elementet dhe këshillat rreth sigurisë ushqimore. Interesi i nxënësve ...

Lexo më shumë
30 Jan
0

KOMISIONI I LIGJEVE/ EURALIUS PRO NDRYSHIMEVE TË KODIT PENAL, PROPOZUAR NGA AKU

Vetëm disa ditë pasi Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ngriti zërin për ndryshime në Kodin Penal sa lidhet me çështjen e Sigurisë Ushqimore, Komisioni për “Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut” ngriti mëngjesin e kësaj të marte grupin ...

Lexo më shumë
29 Jan
0

AKU BLLOKON DHE KTHEN NË ORIGJINË 41.7 TON BANANE TË ARDHUR NGA COSTA RIKA

Në kuadër të forcimit të masave për Sigurinë Ushqimore, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka në fokus të veçantë kontrollin në Pikat Doganore në të gjithë vendin. Konkretisht, trupa inspektuese e DRAKU, Durrës gjatë kontrollit të ushtruar në PIK ka konstatuar ...

Lexo më shumë