Category Archives: Lajmet e fundit

26 May
0

AKU BLLOKON 14.5 TON PRODUKT “BIRRË PAULANER” DHE GJOBIT ME 1.2 MILIONË LEKË SUBJEKTIN IMPORTUES

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit po monitoron me rigorozitet cilësinë dhe efektivitetin e kontrolleve në Pikat e Kalimit Kufitar, në funksion të garatimit të ligjshmërisë dhe zbatimit të kërkesave ligjore në të gjithë zinxhirin ushqimor. Nisur nga bllokimi i një sasie ...

Lexo më shumë
24 May
0

AKU BLLOKON 193.23 KG PRODUKTE TË SKADUARA PËR ASGJESIM DHE GJOBIT ME 800,000 LEKË SUBJEKTIN

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit me fokusin për të mbrojtur shëndetin dhe interesin e konsumatorëve vijon pandërprerë kontrollet tek Operatorët e Biznesit Ushqimor me qëllim parandalimin e tregtimit të produkteve të cilave u ka kaluar afati i përdorimit, si dhe parandalimin ...

Lexo më shumë
22 May
0

AKU/ GJOBË 2.6 MILIONË LEKË PËR DY SUBJEKTE, BLLOKIMI DHE HEQJE NGA TREGU I 31.2 TON KRIPË ME NIVEL TË ULËT JODI

Në funksion të mbrojtjes së shëndetit të konsumatorit nëpërmjet parandalimit të çrregullimeve të shkaktuara nga pamjaftueshmëria e jodit në organizmin e njeriut, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon monitorimin/kontrollin e zbatimit të legjislacionit në fuqi nga operatorët e biznesit ushqimor (OBU) ...

Lexo më shumë
21 May
0

AKU/ GJOBË DHE BLLOKIM PRODUKTI BIZNESIT NË FIER, TREGTONTE PRODUKTE TË SKADUARA

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet tek Operatorët e Biznesit që tregtojnë produkte ushqimore, në kuadër të zbatimit të planit të sezonit turistik për të siguruar mbarëvajtjen e sezonit dhe garantimin e qytetarëve për sigurinë ushqimore. AKU ka ushtruar një ...

Lexo më shumë
18 May
0

AKU AKSION NË PIK, BLLOKON 24 TON KRIPË DHE 42 KRERË VIÇA ME DESTINACION THERJEN

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, njëkohësisht me intensifikimin e kontrolleve në terren, vijon të kontrollojë me rigorozitet çdo ngarkesë me mallra ushqimor që hyn në territorin e Republikës së Shqiperisë nëpërmjet Pikave të Inspektimit Kufitar. Nga kontrollet e ushtruara më datë ...

Lexo më shumë