Category Archives: Lajmet e fundit

21 Aug
0

AKU vijon kontrollet rigoroze për mbarëvajtjen e sezonit turistik veror, 4 subjekte (Magazinë ushqimore dhe Restorante) rezultojnë me kundravajtje, ndëshkohen me 6.1 milion lekë “gjobë” dhe u ndërpritet aktiviteti

Në kuadër të mbarëvajtjes së sezonit turistik veror, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka kryer një sërë kontrollesh për të garantuar sigurinë ushqimore në vend dhe për të siguruar vijimin e mbarëvajtjes së sezonit turistik. Nga kontrollet ka rezultuar se disa ...

Lexo më shumë
19 Aug
0

AKU kontrolle rigoroze në Jug të vendit, ndërpret aktivitetin e 3 subjekteve, bllokon dhjetra kg produkte të pasigurta për konsum dhe ndëshkon me 3.85 milion lekë kundravajtjet ligjore në furrë buke, market e fast food

Në kuadër të mbarëvajtjes së sezonit turistik veror, Task Forca e ngritur pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të AKU Vlorë kanë kryer një sërë kontrollesh për të garantuar sigurinë ushqimore dhe ...

Lexo më shumë
16 Aug
0

AKU GJOBIT ME 2.9 MILION LEKË 3 SUBJEKTE DHE NDËRPRET AKTIVITETIN NË 2 PREJ TYRE, PASTICERI DHE MARKET PA LICENCË, PA KUSHTE HIGJENO-SANITARE QË TREGTONIN PRODUKTE TË PASIGURTA. DHJETRA KG PRODUKTE TË PASIGURTA DHE NJË MJET TREGTIMI UJI BLLOKOHEN

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet e njëpasnjëshme për monitorimin e zbatimit të ligjit në të gjithë operatorët e biznesit ushqimor, në funksion të mbrojtjes së shëndetit të konsumatorëve dhe garantimit të sigurisë ushqimore në vend. Nga kontrollet e ushtruara, ...

Lexo më shumë
14 Aug
0

AKU NDËRPRET AKTIVITETIN NË 4 SUBJEKTE, RESTORANTE DHE MAGAZINA USHQIMORE TË PALICENCUARA. KUNDRAVAJTJET NDËSHKOHEN ME 6.81 MILION LEKË

Krahas veprimtarisë së saj për informimin dhe ndërgjegjësimin e vazhdueshëm të Operatorëve të Biznesit Ushqimor për përmbushjen e kritereve ligjore të sigurisë ushqimore, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet rigoroze në mbarë vendin. Nga kontrollet e ushtruara, rezulton se disa ...

Lexo më shumë
09 Aug
0

AKU NDËRPRET AKTIVITETIN E 4 SUBJEKTEVE: PA LICENCË, PA KUSHTE HIGJENO-SANITARE DHE TREGTONIN PRODUKTE TË SKADUARA. KUNDRAVAJTËSIT NDËSHKOHEN ME 6.2 MILION LEKË

  Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vijon kontrollet në të gjithë vendin, në funksion të mbrojtjes së shëndetit të konsumatorëve dhe garantimit të sigurisë ushqimore. Nga kontrollet ka rezultuar se 4 subjekte në Tiranë dhe Elbasan nuk përmbushin kërkesat ligjore të ...

Lexo më shumë