Category Archives: Lajmet e fundit

11 Feb
0

EFSA/ Sondazhet e reja rrisin bazën e të dhënave për konsumin e ushqimit

Autoriteti Europian për Sigurinë Ushqimore (EFSA)  ka zgjeruar bazën e të dhënave për konsumin e ushqimit me një grup të ri të të dhënave të mbledhura në kuadër të projektit të menusë së BE-së.   Publikimi i ri përfshin nëntë ...

Lexo më shumë
10 Feb
0

Përmbledhja e veprimtarisë javore të AKU (31 Janar-06 Shkurt)

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në kuadër të përmbushjes së misionit të tij, gjatë kësaj jave ka kryer veprimtaritë e përmbledhura si më poshtë:   Janë realizuar 1864 kontrolle zyrtare në total në stabilimentet e Operatorëve të Biznesit Ushqimor dhe në ...

Lexo më shumë
08 Feb
0

Zhvillohet Analiza Vjetore e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit

Drejtori i Përgjithshëm Z.Lili , qasje e re me biznesin në sfidën për sigurinë ushqimore. Autoriteti Kombëtar i Ushqimit zhvilloi gjatë ditës së sotme pranë ambienteve të Ministrisë së Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, analizën vjetore për vitin 2019, me pjesëmarrjen ...

Lexo më shumë
03 Feb
0

Gripi Afrikan i Derrave: sëmundja që përhapet ngadalë në BE

EFSA (Autoriteti për Sigurinë Ushqimore Europiane) ka publikuar përditësimin e saj të fundit vjetor, mbi praninë e gripit afrikan të derrit (ASF) në Bashkimin Europian (BE). Gjatë periudhës së mbuluar nga raporti (Nëntor 2018-Tetor 2019), Çekia u bë zyrtarisht zonë ...

Lexo më shumë
31 Jan
0

Informacion rreth gripit koronavirus dhe disa praktika për sigurinë ushqimore

Organizata Botërore e Shëndetësisë, u njoftua më 31 dhjetor 2019, për disa raste të pneumonisë në qytetin Wuhan, Provinca Hubei të Kinës. Virusi nuk përputhej me ndonjë virus tjetër të njohur. Kjo ngriti shqetësimin sepse kur një virus është i ...

Lexo më shumë