Category Archives: Lajmet e fundit

28 Feb
0

Metodologjia e përzierjes së kimikateve në ushqime ndihmon shkencëtarët e EFSA, për vlerësimin e riskut dhe ndërgjegjësimin publik

Siguria Ushqimore Europiane (EFSA), ka zhvilluar një kornizë të harmonizuar për t’u përdorur nëpër panelet e saj shkencore, kur vlerëson efektet e mundshme të përzierjeve kimike në ushqime. Qasja u jep shkencëtarëve të EFSA, mjetet për të ndjekur një qasje ...

Lexo më shumë
24 Feb
0

AKU bllokon 385 kg produkte ushqimore në Pikën e Kalimit Kufitar të Hanit të Hotit

Drejtoria Rajonale e AKU Shkodër gjatë kontrollit zyrtar në Pikën e Kalimit Kufitar të Hanit të Hotit, ka bllokuar 385 kg produkte ushqimore të cilësuara si ndihma humanitare, me origjinë nga Mali i Zi dhe me destinacion Durrësin, për arsye ...

Lexo më shumë
24 Feb
0

Punonjësit e AKU dhurojnë gjak në ndihmë të fëmijëve të sëmurë me Talasemi

Nën moton “Kush dhuron gjak, shpëton jetë” Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka ndërmarrë sot nismën e dhurimit të gjakut . Ky dhurim është zhvilluar në ambientet e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, në mbështetje të fushatës së Kryqit të Kuq Shqiptar, ...

Lexo më shumë
23 Feb
0

Përmbledhja e veprimtarisë javore të AKU (14 -20 Shkurt)

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, në kuadër të përmbushjes së misionit të tij, gjatë kësaj jave ka kryer veprimtaritë e përmbledhura si më poshtë: Janë realizuar 1844 kontrolle zyrtare në total në stabilimentet e Operatorëve të Biznesit Ushqimor dhe në Pikat ...

Lexo më shumë
19 Feb
0

EFSA vlerëson sigurinë e katekinave të cajit jeshil

EFSA ka vlerësuar sigurinë e cajit jeshil dhe katekinave të tij. Katekinat janë një lloj fenoli natyror dhe antioksidant, si dhe një metabolit bimor. Qëllimi i vlerësimit ishte për të ndjekur shqetësimet e efekteve të mundshme të dëmshme në mëlci. ...

Lexo më shumë