Category Archives: Keshilla praktike

29 Sep
0

PERIME TË NGRIRA

  Shumica e perimeve të ngrira, duke përfshirë misrin e ëmbël, kanë nevojë të gatuhen përpara konsumit. Nëse synoni të përdorni misër të ngrirë si pjesë e një sallate të ftohtë, kontrolloni instruksionet në paketim në fillim. Kjo vlen për ...

Lexo më shumë
28 Sep
0

SI TË GATUAJMË NË MËNYRË TË SIGURT MISHIN

  Të gatuash ushqim në temperaturën e duhur dhe për kohëzgjatje korrekte të kohës do të garantojë që bakteret e dëmshme janë shkatërruar. Gjithashtu, kontrolloni edhe këshillat që janë të vendosura në paketimin e ushqimit dhe ndiqni udhëzimet e dhëna ...

Lexo më shumë
27 Sep
0

Higjiena në kuzhinë

10 rekomandime për të shmangur helmimin ushqimor Ushqimi i ruajtur jo siç duhet ose i gatuar në mënyrë të pamjaftueshme, ose kontaminimi i tërthortë midis ushqimeve, mund të na sëmurin. Pra, cilat rregulla duhet të ndjekim për të zvogëluar rreziqet ...

Lexo më shumë
03 Sep
0

Siguria Ushqimore-Ngrirja e Ushqimeve

Gjithë vëmendja jonë në higjienën e kuzhinës është si të mbrohemi nga bakteret në ushqime për një shëndet më të mirë?   A mbron ngrija e ushqimit nga bakteret e dëmshme?   Klikoni foton e dytë për të mësuar përgjigjen ...

Lexo më shumë
30 Aug
0

Siguria Ushqimore-Cila është mënyra më e mirë për të shkrirë mishin?

Në përditshmërinë e tyre amvisave u duhet gjithmonë të nxjerrin mish nga ngrirja për të gatuar. Po cila është mënyra më e mirë për ta shkrirë mishin? Klikoni foton e dytë për të mësuar përgjigjen e saktë.   #aku #konsumator ...

Lexo më shumë
234