Category Archives: Keshilla praktike

13 Oct
0

Helmim ushqimor – Kampilobakteri

    Si përhapet campylobacter dhe si të minimizoni shanset tuaja për të ngrënë ushqim të kontaminuar me këtë bakter? Campylobacter është një nga shkaqet e helmimit nga ushqimi. Shumica e njerëzve që helmohen nga ushqimi për shkak të këtij ...

Lexo më shumë
06 Oct
0

TË PASTROSH USHQIMIN

  Mishi i pagatuar Nuk duhet ta lani mishin e pagatuar. Nëse lani mishin ne lavamanin e kuzhinës me ujin e rrjetit, bakteret shpërndahen ne duar, rroba, ene dhe banake pune. Te lash mishin e pagatuar, si psh pulën, mund ...

Lexo më shumë
04 Oct
0

PASTRIMI

  Këshilla se si të pastroni në mënyrë efektive në kuzhinë dhe të parandaloni përhapjen e baktereve të dëmshme në ushqim. Pastrimi efektiv heq bakteret në duar, pajisje dhe sipërfaqe. Kjo ndihmon për të parandaluar përhapjen e baktereve dhe viruseve ...

Lexo më shumë
01 Oct
0

SI TË FTOHNI DHE NGRINI USHQIMIN NË MËNYRË TË SIGURT

  Ftohja e ushqimit siç duhet ndihmon në ndalimin e rritjes së baktereve të dëmshme. Për ta mbajtur ushqimin tuaj të sigurt: ruani çdo ushqim me një datë ‘përdorimi’, së bashku me ushqimet e gatuara, sallatat dhe produktet e qumështit, ...

Lexo më shumë
30 Sep
0

SI I SHKATËRROJNË BAKTERET, KOHA DHE TEMPERATURA

  Gjatë gatimit, energjia e nxehtësisë transferohet dhe zbërthen proteinat në ushqim. Për shembull mishi ndryshon ngjyrën nga rozë në kafe ose në të bardhë, gjithashtu cilësia e saj ndryshon. Gatimi gjithashtu bën që proteinat në baktere të shpërbëhen, kështu ...

Lexo më shumë
123