Category Archives: Keshilla praktike

20 Oct
0

Jetëgjatësia e produkteve Ushqimore

  Çfarë është jetëgjatësia minimale? (Neni 24, VKM 434 datë 11.07.2018) Në rastet e produkteve ushqimore, që nga pikëpamja mikrobiologjike kanë shkallë të lartë të prishjes dhe, si rrjedhojë, pas një periudhe të shkurtër kohe paraqesin një rrezik të menjëhershëm ...

Lexo më shumë
19 Oct
0

Cilën nga këto këshilla te sigurisë ushqimore ndiqni?

 

Lexo më shumë
18 Oct
0

Deklarata e Vlerave Ushqyese

  Çfarë informacioni duhet të shfaqet në deklaratën vlerave ushqyese Informacioni mbi sa vijon duhet të deklarohet për 100g/ml të produktit: Energjia (kJ/kcal), Yndyra (g), Yndyrna të ngopura, Karbohidrate (g), Sheqerna (g), Proteina (g) dhe Kripë (g) (Shtojca XIII Pjesa ...

Lexo më shumë
15 Oct
0

Pyetje të Shpeshta mbi Etiketimin e Produkteve Ushqimore – Informacioni Ushqimor për Konsumatorët

  Pyetje të Shpeshta mbi Etiketimin e Produkteve Ushqimore   Informacioni Ushqimor për Konsumatorët   Cilat rregulla ligjore ekzistojnë në Shqipëri për etiketimin e ushqimeve të paketuara? Vendimi i Këshillit të Ministrave VKM nr. 434, datë 11.07.2018 “Për Etiketimin e ...

Lexo më shumë
14 Oct
0

TË SHMANGËSH KONTAMINIMIN E TËRTHORTË

  Ju mund të shmangni kontaminimin e tërthortë duke mos e larë pulën ose duke e lënë pulën e papërpunuar të jete në kontakt me ushqimet e gatshme. Higjiena e mirë personale do të ndihmojë në sigurimin që bakteret me ...

Lexo më shumë
123