Category Archives: Efsa

15 Oct
0

SHPËRTHIM I SALMONELOZËS I LIDHUR ME PRODUKTET E IMPORTUARA ME BAZË SUSAMI

  EFSA dhe ECDC kane publikuar raportin mbi gjetjet e riskut ten je infeksioni te ri me Salmonele të lidhur me produktet me bazë susami në BE / EEA. Pesë shtete evropiane kanë raportuar infeksione me salmoneloze të lidhur me ...

Lexo më shumë
30 Aug
0

STOP ETHEVE AFRIKANE TË DERRIT

Infografik Ethet Afrikane të Derrave  

Lexo më shumë
30 Aug
0

Stop Etheve Afrikane të Derrit

Lexo më shumë
17 Aug
0

Kontaminantët

Çfarë është akrilamidi dhe pse është problem? Akrilamidi është një kimikat që formohet natyrshëm në produktet ushqimore me niseshte gjatë gatimit në temperaturë të lartë (> 120 ° C). Prania e tij në ushqim potencialisht rrit rrezikun e zhvillimit të ...

Lexo më shumë
10 Aug
0

ZGJEDHJE TË SHËNDETSHME

EFSA dhe autoritetet kombëtare të sigurisë ushqimore lançojnë fushatën për zgjedhje të sigurta dhe me besim të ushqimit. Të përdoresh shumë kripë në ushqim rregullisht mund të shkaktojë tension të lartë. Por sa është shumë? Në nivel evropian janë vendosur ...

Lexo më shumë