Archive

26 Oct
0

AKU KONTRROLL TË FORTË NË PIKAT DOGANORE, BLLOKON 70 TON PRODUKTE TË PASIGURTA

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka në vëmendje të shtuar, kontrollet në pikat doganore me qëllim sigurinë ushqimore të produkteve që importohen nga shtetet e tjerë drejt vendit tonë. Për periudhën 1-25 tetor në rang vendi janë kryer 4011 kontrolle në ...

Lexo më shumë
24 Oct
0

AKU KONTRROLL NË MAGAZINA FRIGORIFERIKE, BLLOKON 2.5 TON PESHK E KARKALECA TË NGRIRË

Autoritetit Kombëtar i Ushqimit vijon masat e intensifikuara të kontrollit, ndaj subjekteve të ndryshme operator të biznesit ushqimor, specifikisht edhe në magazina frigoriferike. Kështu gjatë një kontrolli në subjektin “ALB ORCA”, në Tiranë, me aktivitet “Magazinë Frigoriferike” u konstatua dhe ...

Lexo më shumë
19 Oct
0

AKU KUDO NË VEPRIM, NDËRPRITEN 9 AKTIVITETE

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka forcuar dhe shtrënguar akoma më shumë masat dhe kontrollet, nëpërmjet monitorimeve dhe sinjalizimeve në stabilimentet e produkteve shtazore (produkteve të mishit dhe të qumështit) me qëllim sigurimin dhe garantimin e çdo produkti që tregtohet në ...

Lexo më shumë
15 Oct
0

AKU KONTRROLL NË TREGUN E MILOTIT

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit në kuadër të përpjekjeve për të vënë kontroll në tregjet mbarë vendit ka nisur inspektimin në disa prej tyre. Trupat inspektuese e DRAKU, Lezhë kontrolluan tregun e Milotit ku konstatuan se shumë prej subjekteve nuk kishin ...

Lexo më shumë
12 Oct
0

SIGURIA USHQIMORE NË SHKOLLA, AKU MBYLL SUBJEKTE DHE GJOBIT DISA TË TJERË

Në kuadër të sigurisë ushqimore dhe monitorimit të të gjithë operatorëve të biznesit ushqimor (OBU) pranë institucioneve arsimore në vend (shkolla, kopshte, çerdhe) AKU ka kryer në rang vendi 227 inspektime. Konkretisht, nga trupat inspektuese të AKU-së janë marrë masa ...

Lexo më shumë
12