Archive

18 Jan
0

SIGURIA USHQIMORE/ AKU ZGJERON MË TEJ, PROGRAMIN PËR TRAJNIMIN E NXËNËSVE TË SHKOLLAVE

Duke e kthyer tashmë në një traditë dhe kulturë, AKU nisi dhe për këtë javë programin ndërgjegjësues në shkolla/çerdhe nën logon “Siguria Ushqimore”. Nxënësit e shkollës 9-vjeçare, “ Pezë-Helmas” në Pezë u njohën me piramidën ushqimore, vlerat ushqyese, proteinat, si ...

Lexo më shumë
17 Jan
0

AKU KUDO NË VEPRIM, KËTË HERË NË KORÇË DHE KUKËS

Autoritetit Kombëtar i Ushqimit vijon masat e intensifikuara të kontrollit, ndaj subjekteve të ndryshme operator të biznesit ushqimor, si dhe ndaj disiplinimit të therjeve të kafshëve në mbarë vendin. Konkretisht, DRAKU Korçë dhe Kukës pas një kontrolli , kanë konstatuar ...

Lexo më shumë
16 Jan
0

SIGURIA USHQIMIORE/ AKU DHE APP NJOFTOJNË AUTORITETET KONTRAKTORE PËR ZBATIM TË KRITEREVE

AKU dhe Agjencia e Prokurimit Publik i janë drejtuar sërish autoriteteve kontraktore me qëllim rritjen e cilësisë së ushqimit për grupe të veçanta të konsumatorëve që janë nën kujdesin dhe përgjegjësinë e tyre, sidomos për kategorinë me ndjeshmëri të veçantë ...

Lexo më shumë
15 Jan
0

AKU/ ULET SASIA E IMPORTIT TË PRODUKTIT “VAJ PALME”

Autoriteti Kombëtari i Ushqimit ka pasur në fokus të veçantë, Operatorët e Biznesit Ushqimor, me aktivitet ekonomik “Prodhim, përpunim, ambalazhim e fabrikim të qumështit dhe nënprodukteve të tij, tregtim me shumicë e pakicë i tyre, import-eksport i tyre”, për të ...

Lexo më shumë
14 Jan
0

AUTORITETI KOMBËTAR I USHQIMIT GJATË NJË JAVE (07-11 JANAR)

Në javën që lamë pas AKU, me qëllim sigurimin dhe garantimin e çdo produkti që tregtohet në vend janë kryer: 📌 Për datat 07-11 janar 2019 janë kryer 444 Inspektime në terren, në të gjithë territorin e Shqipërisë Ndër to; ...

Lexo më shumë
123