Autoriteti Kombëtar i Ushqimit gjatë një jave ✅ (14-18 janar 2019)

Në javën që lamë pas AKU, me qëllim sigurimin dhe garantimin e çdo produkti që tregtohet në vend janë kryer:

📌 Për datat 14-18 janar 2019 janë kryer 474 Inspektime në terren dhe 910 inspektime në Pikat Doganore në të gjithë territorin e Shqipërisë

Ndër to:

📌 125 Paralajmërime⚠
📌 15 Gjoba📝
📌 5 mbyllje subjekti🚫
📌Janë kryer 627 analiza në të gjithë vendin 🔬🧪

Ndër to:

• 14% të rasteve ka qenë nga kontrollet zyrtare në Pikat e Inspektimit Kufitar,
• 18% të rasteve nga kontrollet zyrtare në terren,
• 68% të rasteve kanë qenë analiza vetëkontrolli.

Autoritetit Kombëtar i Ushqimit inkurajon të gjithë qytetarët të denoncojnë çdo rast që konstatojnë apo dyshojnë, pra çdo tentativë abuzimi, pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit në e-mail info@aku.gov.al si dhe pranë portalit të bashkëqeverisjes “Shqipëria që duam”. Siguria Ushqimore është një sfidë e përbashkët.

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme