Lajmet e fundit

25 Apr
0

AKU e Durrësit, masave ndaj mjeteve që transportojnë ushqime pa kushte transporti

Aurotiteti Kombëtar i Ushqimit, në zbatim të detyrave për garantimin e sigurisë ushqimore, ka vazhduar me kontrollonin e automjeteve që transportojnë produkte ushqimore. Drejtoria e AKU-së në Durrës, më 15.04.2015, ka ngritur pika kontrolli në aksin rrugor Fushë Krujë – ...

Lexo më shumë
21 Apr
0

ISUV publikon analizat e perimeve: Masa e pesticideve, e papërfillshme

Sot në një prononcim për shtyp, drejtori i përgjithshëm i ISUV, Z.Taulant Kalo ka bërë publike rezultatet e analizave të kryera mbi praninë e pesticideve në perimet shqiptare, kryesisht domate dhe kastraveca nga zona e Lushnjës. “Pas bllokimit të produkteve ...

Lexo më shumë
20 Apr
0

Mbyllet nga AKU një furrë buke në Berat, shkak, kushtet higjieno-sanitare

Një furrë buke në qytetin e Beratit është mbyllur nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, pasi nuk plotësonte kushtet e prodhimit dhe tregëtimit. Drejtoria Rajonale e AKU-së në Berat, më 19.04.2016, ka inspektuar subjektin tregtar “Lulëzim Vrapi”, me aktivitet prodhimi dhe ...

Lexo më shumë
19 Apr
0

Kushtet e papërshtatshme të tregut, AKU gjobit Bashkinë Vorë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vazhdon të marra masa administrative ndaj njësive të qeverisjes vendore që nuk marrin masa për menaxhimin e tregjeve të hapura, që administrohen prej tyre. Ditën e hënë, datë 18.04.2016, Drejtoria Rajonale e AKU-së Tiranë, pas inspektimeve ...

Lexo më shumë
15 Apr
0

Masat e AKU ndaj Bashkive gjejnë mbështetjen masive të mediave

Aksioni i fundit i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit për verifikimin e gjëndjes në tregjet e hapura dhe masat administrative të marra ndaj Njësive të Qeverisjes Vendore, si dhe ndaj subjekteve që menaxhojnë disa prej këtyre tregjeve të miratuara nga bashkitë, ...

Lexo më shumë