Lajmet e fundit

24 Oct
0

Mblidhet Bordi Drejtues i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit

Pas një viti është mbledhur sërish Bordi Drejtues i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit. Në këtë mbledhje u diskutua mbi detajimin e projekt-buxhetit të AKU-së për vitin 2017, mbi infrastrukturën e AKU-së, si dhe mbi problematikat me Departamentin e Administratës Publike. ...

Lexo më shumë
17 Oct
0

AKU bllokon salçice me prani të  Salmonella spp në një restorant në Tiranë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka bllokuar një sasi me salçiçe, të cilat u konstatuan nëpërmjet raport-provës së analizuar në ISUV, me prani të salmonelës spp. Këto mostra, të cilat dolën me prani të salmonelës janë produkte të prodhuara në ambientet ...

Lexo më shumë
03 Oct
0

AKU kontroll në markete, furra buke dhe te subjektet e mishit e qumështit, parlajmërohen për bllokim 73 biznese

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka nisur një aksion të gjerë për kontrollin e të gjitha subjekteve në vend, që merren me tregëtimin dhe prodhimin e produkteve ushqimore. Inspektorët e AKU-së, kanë kryer kontrolle në tregje të hapura, në minimarkete, në ...

Lexo më shumë
30 Sep
0

Shkarkohen nga puna dy inspektorë të AKU-së

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka shkarkuar nga detyra dy inspektorët e Drejtorisë Rajonale të AKU Tiranë, Etrit Berisha dhe Indrit Korbi. Pas ngritjes së Komisionit të Disiplinës, fillimisht është marrë masa pezullim nga detyra dhe më pas ky Komision, ka ...

Lexo më shumë
27 Sep
0

AKU inspektime në tregje, 2.3 milionë lekë gjoba ndaj bzineseve, parlajmërime për bllokim

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka kryer inspektime në 3 tregjet kryesore në Tiranë, ku janë marrë masa me gjobë 300 mijë lekë, deri në paralajmërime për bllokim aktiviteti. AKU ka kryer kontrolle në Tregun e Kombinatit, në Tregun në hyrje ...

Lexo më shumë