Lajmet e fundit

16 Feb
0

Nisin inspektimet online, Sejko: Do të rritet përgjegjësia dhe transparenca e trupave të inspektimit

Inspektori i Përgjithshëm i Inspektoriatit Qendror, Z. Shkëlqim Hajdari zhvilloi të mërkurën në ambientet e këtij institucioni një takim me kryeinspektorët e inspektoriateve shtetërore në kuadër të bashkërendimit të punës ndërmjet këtyre inspektoriateve,  për inspektimet online. I pranishëm në këtë ...

Lexo më shumë
09 Feb
0

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka vendosur shkarkimin e menjëhershëm nga detyra të inspektores Tatjana Dizdari

Pas një hetimi administrativ paraprak të brendshëm, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka vendosur shkarkimin e menjëhershëm nga detyra të inspektores Tatjana Dizdari. Shkarkimi i saj është bërë pasi ka lejuar kalimin e 66 mijë zogjve, në një kohë që Urdhri ...

Lexo më shumë
02 Feb
0

Statusi i ri i inspektorëve të AKU-së rrit përgjegjësinë në raport me konsumatorin shqiptar

Në ambientet e Autoritetit Kombëtar të Ushqimit Tiranë,  është zhvilluar gjatë ditës së sotme ceremonia e shpërndarjes së kartave të inspektorëve të ushqimit. Të pranishëm në shpërndarjen e këtyre kartave ishin Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave ...

Lexo më shumë
23 Jan
0

DREJTORIA RAJONALE AKU DIBËR INSPEKTIME NË TË GJITHA PIKAT E THERJES DHE TË TREGTIMIT TË MISHIT

Referuar pamjeve të transmetuara në mediat informative lidhur me problematikën e therjes së kafshëve në ambiente të hapura, në rrugë nacionale dhe në njësitë e tregtimit të mishit në qarkun e Dibrës, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit sqaron se: Drejtoria Rajonale ...

Lexo më shumë
21 Dec
0

Niveli i  aflatoksinës tek kikirikët, analizat dalin brenda normave

Pas denoncimit në media se kikirikët kishin përmbajtje të lartë aflatoksine, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vendosi bllokimin e përkohshëm të tyre. Në të gjitha magazinat ku ato tregtoheshin, por edhe në dyqane, AKU pezulloi shitjen dhe çoi mostrat për të kryer ...

Lexo më shumë