Lajmet e fundit

06 Feb
0

Pas shkeljeve të konstatuara nga AKU Urdhri i Mjekut Veterinar merr masa ndaj mjekëve veterinarë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit në vazhdim të masave  për disiplinimin e therjes së kafshëve dhe tregtimit të mishit, ka konstatuar se janë bërë shkelje edhe nga  vetë  mjekët veterinerë. Pas verifikimit të shkeljeve, është njoftuar Urdhri i Mjekut Veterinar të ...

Lexo më shumë
23 Jan
0

AKU konfiskon makina dhe bllokon dyqane, transport e tregtim mishi qe rrezikon sigurine e konsumatorit

Autoritet Kombëtar i Ushqimit, në funksion të garantimit të sigurisë ushqimore dhe në vazhdim të masave për disiplinimin e tregtimit të mishit, bllokoi të shtunen sasi të konsiderueshme mishi dhe penalizoi disa subjekte. Gjatë të shtunës, AKU zbuloi se, brenda ...

Lexo më shumë
08 Jan
0

Siguria ushqimore, AKU kontrolle dhe në restorante. Bllokohen 35 qingja të therur e 348 kg mish të pacertifikuara të “Brazili” në Fushë Krujë

Kontrollet në lidhje me sigurinë ushqimore, nuk kanë të bëjnë vetëm me thertoret apo fdyqanet e tregtimit të mishit, por edhe me restorantet. Një i tillë është zhvilluar dje në Restorant “Brazili” në fushë-Krujë, ku trupa e inspektimit e Autoritetit ...

Lexo më shumë
08 Dec
0

Rimblidhen pas një mungese të gjatë Panelet Shkencore në funksion të AKU-së

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka mbledhur pas një mungese të gjatë tre vjeçare, Panelet Shkencore pranë tij, në bazë të Udhëzimit të Ministrit të Bujqësisë për “Krijimin dhe Funksionimin e Komitetit Shkencor dhe Paneleve Shkencore, pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit”, ...

Lexo më shumë
21 Nov
0

Pas thertoreve, AKU ndërhyn dhe në dyqane, shtëpi e oborre, për parandalimin e therjes ilegale të kafshëve dhe tregtimit të mishit. Ja shifrat zyrtare të aksionit që nga data 14 tetor 2017

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, përveç masave për displimimin e therjes së kafshëve dhe tregtimit të mishit, gjatë të cilit u mbyllën 94 thertore, ka në qendër të vëmendjes edhe parandalimin e therjes së kafshëve në vende ilegale, të fshehta, apo ...

Lexo më shumë