Lajmet e fundit

Drejtori-i-Pergjithshem-i-AKU-Z-640x280
01 May
0

Ushqimi si shkencë, jo rastësi

Nga Isuf Shehu Autoriteti Kombëtar i Ushqimit (AKU) është një njësi shkencore, e cila duhet të ketë për qëllim shmangien e problemeve dhe evidentimin e risqeve, përpara se ato të kthehen në kërcënim për jetën e qytetarëve. Për këtë qëllim, ...

Lexo më shumë
aku_slideshow06-640x280
27 Apr
0

Bllokohen 3 baxho në Korçë e Berat, s’plotësonin kushtet higjeno-sanitare

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka ndërmarë masa për parandalimin e përpunimit të qumështit dhe prodhimit të nënprodukteve të tij, nga punishte apo baxho, kryesisht sezonale, të cilat nuk plotësojnë kushtet higjeno-sanitare, si dhe kanë mungesë dokumentacioni. Në këtë kuadër, Drejtoritë ...

Lexo më shumë
Drejtoria-Rajonale-e-AKU-Durrës-640x280
25 Apr
0

AKU e Durrësit, masave ndaj mjeteve që transportojnë ushqime pa kushte transporti

Aurotiteti Kombëtar i Ushqimit, në zbatim të detyrave për garantimin e sigurisë ushqimore, ka vazhduar me kontrollonin e automjeteve që transportojnë produkte ushqimore. Drejtoria e AKU-së në Durrës, më 15.04.2015, ka ngritur pika kontrolli në aksin rrugor Fushë Krujë – ...

Lexo më shumë
aku_slideshow05-640x280
21 Apr
0

ISUV publikon analizat e perimeve: Masa e pesticideve, e papërfillshme

Sot në një prononcim për shtyp, drejtori i përgjithshëm i ISUV, Z.Taulant Kalo ka bërë publike rezultatet e analizave të kryera mbi praninë e pesticideve në perimet shqiptare, kryesisht domate dhe kastraveca nga zona e Lushnjës. “Pas bllokimit të produkteve ...

Lexo më shumë
buke-630x280
20 Apr
0

Mbyllet nga AKU një furrë buke në Berat, shkak, kushtet higjieno-sanitare

Një furrë buke në qytetin e Beratit është mbyllur nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, pasi nuk plotësonte kushtet e prodhimit dhe tregëtimit. Drejtoria Rajonale e AKU-së në Berat, më 19.04.2016, ka inspektuar subjektin tregtar “Lulëzim Vrapi”, me aktivitet prodhimi dhe ...

Lexo më shumë