Lajmet e fundit

aku_slideshow06-640x280
27 Apr
0

Bllokohen 3 baxho në Korçë e Berat, s’plotësonin kushtet higjeno-sanitare

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka ndërmarë masa për parandalimin e përpunimit të qumështit dhe prodhimit të nënprodukteve të tij, nga punishte apo baxho, kryesisht sezonale, të cilat nuk plotësojnë kushtet higjeno-sanitare, si dhe kanë mungesë dokumentacioni. Në këtë kuadër, Drejtoritë ...

Lexo më shumë
Drejtoria-Rajonale-e-AKU-Durrës-640x280
25 Apr
0

AKU e Durrësit, masave ndaj mjeteve që transportojnë ushqime pa kushte transporti

Aurotiteti Kombëtar i Ushqimit, në zbatim të detyrave për garantimin e sigurisë ushqimore, ka vazhduar me kontrollonin e automjeteve që transportojnë produkte ushqimore. Drejtoria e AKU-së në Durrës, më 15.04.2015, ka ngritur pika kontrolli në aksin rrugor Fushë Krujë – ...

Lexo më shumë
aku_slideshow05-640x280
21 Apr
0

ISUV publikon analizat e perimeve: Masa e pesticideve, e papërfillshme

Sot në një prononcim për shtyp, drejtori i përgjithshëm i ISUV, Z.Taulant Kalo ka bërë publike rezultatet e analizave të kryera mbi praninë e pesticideve në perimet shqiptare, kryesisht domate dhe kastraveca nga zona e Lushnjës. “Pas bllokimit të produkteve ...

Lexo më shumë
buke-630x280
20 Apr
0

Mbyllet nga AKU një furrë buke në Berat, shkak, kushtet higjieno-sanitare

Një furrë buke në qytetin e Beratit është mbyllur nga Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, pasi nuk plotësonte kushtet e prodhimit dhe tregëtimit. Drejtoria Rajonale e AKU-së në Berat, më 19.04.2016, ka inspektuar subjektin tregtar “Lulëzim Vrapi”, me aktivitet prodhimi dhe ...

Lexo më shumë
aku_slideshow04-640x280
19 Apr
0

Kushtet e papërshtatshme të tregut, AKU gjobit Bashkinë Vorë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit vazhdon të marra masa administrative ndaj njësive të qeverisjes vendore që nuk marrin masa për menaxhimin e tregjeve të hapura, që administrohen prej tyre. Ditën e hënë, datë 18.04.2016, Drejtoria Rajonale e AKU-së Tiranë, pas inspektimeve ...

Lexo më shumë