Author Archives: Autoriteti Kombëtar i Ushqimit

About Autoriteti Kombëtar i Ushqimit

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit

12 Apr
0

AKU, masa administrative ndaj bashkive për kushtet e papërshtatshme të tregjeve dhe mosmenaxhim të hapësirave publike

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, institucioni që ka për detyrë garantimin e sigurisë ushqimore në territorin e Republikës së Shqipërisë, shpeshherë ka hasur pengesa në kryerjen e këtij misioni. Shkak për këtë është bërë mosndërhyrja në tregjet e hapura nga pushteti ...

Lexo më shumë
08 Apr
0

Analiza e AKU, Drejtori i Përgjithshëm, Shehu: Sfidë mbetet standardizimi dhe rritja e cilësisë së inspektimeve

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit zhvilloi sot analizën e punës për vitin 2015, ku ranë në sy arritjet e këtij institucioni, numri i lartë i inspektimeve dhe i masave ndaj Operatorëve të Biznesit Ushqimor që nuk kanë respektuar ligjin. Në analizën ...

Lexo më shumë
04 Apr
0

AKU në Durres, masa e kontrolle të mjeteve që transportojnë produkte ushqimore

Drejtoria e AKU-se në Durrës ka ndërmarrë një aksion, për kontrollin e akseve hyrëse – dalëse në qarkun e Durrësit, në zbatim të urdhrit të Drejtorit të Përgjithshëm të AKU-së , Z.Isuf Shehu, për inspektimin e mjeteve të cilat transportojnë ...

Lexo më shumë
27 Mar
0

Bashkëpunim i EFSA-s me Autoritetet e Sigurisë Ushqimore për vendet gjatë procesit të para-aderimit në BE

Vendet që aderojnë të bëhen pjesë e Bashkimit Europian (EU), më parë duhet të arrijnë ose të plotësojnë disa kërkesa. Çështjet e sigurisë ushqimore kanë një rol të rëndësishëm gjatë procesit të para-aderimit, për t’u bërë anëtare të BE-së. EFSA ...

Lexo më shumë
17 Mar
0

Berat, ndërpritet aktiviteti i një marketi, mungesë e të gjitha kushteve për të tregtuar ushqime

Drejtoria Rajonale e AKU-së Berat, ka marë masa urgjente për ndërprerjen e aktivitetit ushqimor , në subjektin “Edmond Arra”, si pasojë e mungesës së të gjitha kushteve për të tregtuar produkte ushqimore . Inspektorët OJSH-se të kësaj drejtorie, pasi kanë ...

Lexo më shumë