Author Archives: Autoriteti Kombëtar i Ushqimit

About Autoriteti Kombëtar i Ushqimit

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit

11 May
0

AKU mbyll një dyqan peshku, u denoncua për kushtet nga një qytetar

Autoriteti kombëtar i Ushqimit ndërpret aktivitetin e një dyqani që tregtonte peshk, në zonën e Kodër-Kamzës. Pas një denoncimi të ardhur në e-mailin zyrtartë AKU-së nga një qytetar, për kushtet e papërshtatshme të ruajtjes dhe tregtimit nga një dyqan peshku ...

Lexo më shumë
10 May
0

AKU bllokon thertoren, ndjekje penale për administratorin dhe drejtuesin teknik

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, ka marrë masa të menjëhershme në lidhje me denoncimin nga emisioni investigativ “Fiks Fare” në Top Channel, ku pretendojej se në një thertore në Tiranë ishte futur një kafshe (viç) e ngordhur, që më pas është ...

Lexo më shumë
07 May
0

AKU kontrolle në Rrogozhinë, Kavajë e Tiranë, masa, sekuestrime e mbyllje aktiviteti

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit inspektoi tregjet e hapura në Rrogozhinë e Kavajë, ku sekuestroi produkte me origjinë shtazore, të cilat tregëtoheshin pa asnjë kusht higjeno-sanitar. Dele që thereshin në vende të hapura, mes pluhurit e baltës, në temperatura të larta, ...

Lexo më shumë
05 May
0

AKU, masa për Produktet e Mbrojtjes së Bimëve, çon në prokurori dhe dy inspektorë për një thertore në Vorë

Duke marrë shkas nga problematikat e evidentuara javët e fundit nga mediat për dëmtimin e kulturave bujqësore, kryesisht perime, të kultivuara në serat e Qarkut Fier, bazuar në Urdhërin e Ministrit të Bujqësisë, Z.Edmond Panariti, nga Drejtoria e Përgjithshme e ...

Lexo më shumë
03 May
0

Kushtet, AKU gjobit tregjet të “Vasil Shanto” dhe Stacioni i Trenit

Në vazhdim të inspektimeve të tregjeve të hapura në të gjithë vendin, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit gjobiti dy prej tregjeve më të mëdha në Tiranë, të njohura dhe për kushtet e tyre higjeno-sanitare të papërshtatshme. Drejtoria Rajonale e AKU-së Tiranë, ...

Lexo më shumë