AKU LISTON DISA KËSHILLA PËR SIGURINË USHQIMORE

1- ZGJIDH: Ushqim të sigurtë dhe të shëndetshëm
2- KUJDES: Produktet duhet ti blini të shoqëruara me kupon tatimor/ si element i gjurmueshmërisë
3- HIGJIENA: Lani duart/ sipërfaqet ku gatuani
4- NDANI: Ushqimet e përpunuara të ndahen nga ushqimet e gatshme/ për të parandaluar kontaminimin e tyre
5- GATIMI: Për një ushqim të sigurtë duhet të përdorni temperaturën e duhur gjatë gatimit/ për secilin produkt.
6- RUAJ: Ruajtja e duhur e ushqimit në frigorifer ndihmon në parandalimin e përhapjes së baktereve të dëmshme.
7- DENONCO: Për çdo produkt të pasigurt denonconi pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit ( e-mail: info@aku.gov.al, numri i gjelbër 08007575,
rrjeti social Facebook i AKU-së) 

Shperndaje

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë lajme